Alu-drvo prozori

Alu-drvo prozori

Za drvo-aluminijum se koristi uglavnom laminat sa neprekidnim vidnim elementima, tj samo je srednja lajsna iz nastavka. Površinska obrada ovakvih prozora je skoro jednaka obradi nameštaja, što se postiže upotrebom najboljih svetskih podloga i lakova Italijanskih i Nemačkih proizvodjača.

Opis

Prozor predstavlja jedan od najvažnijih elemenata objekta. Prvi utisak, arhitektura i stil objekta, predstavlja oblik krova i oblik i veličina prozora. Prozor predstavlja svojevrsni kontakt sa okolinom, na njemu su izražene karakteristike podneblja i klimatskih uslova. Uz ostale elemente objekta mora da zadovolji zahteve u pogledu štednje energije odgovarajućeg osvetljenja i provetravanja unutrašnjosti objekta. Prozori drvo-aluminijum objedinjuje najbolje osobine drveta kao materijala enterijera i aluminijuma kao spoljna zaštita drvenih elemenata.

Sistem Italijanskog proizvođača “Profilati” odavno se pokazao kao vodeći proizvod u ovom segmentu.

Najsavremenije tehnologije tretiraju drvo kao industrijski materijal sa stabilnim mehaničkim karakteristikama. Da bi se do toga došlo drvo je moralo da se dodatno obradi. To je postignuto lameliranjem odnosno poprečnim i podužnim lepljenjem tankih drvenih elemenata dimenzije 30x300mm. Ovim je postignuta povećana mehanička čvrstoća elemenata eliminisanje greške drveta (čvorovi) i da ta mogućnost izbora strukture drveta. Za drvo-aluminijum se koristi uglavnom laminat sa neprekidnim vidnim elementima, tj samo je srednja lajsna iz nastavka. Površinska obrada ovakvih prozora je skoro jednaka obradi nameštaja, što se postiže upotrebom najboljih svetskih podloga i lakova Italijanskih i Nemačkih proizvodjača. U poslednje vreme je skoro isključivo u upotrebi paleta lakova na vodenoj EKO osnovi sa nizom prednosti. Sve ovo povećava mogućnosti u pogledu vrste drveta i njihovog iskorišćenja. Tako se u poslednje vreme pored tradicionalne čamovine, hrastovine i belog bora koriste i trešnja, javor, kruška, jasen, vrste drveta koje se doskora nisu koristile za stolariju.

Proces propadanja drveta počinje usled sunčeve svetlosti, tada dolazi do pucanja i ekstremnog širenja pora, sledeća nepovoljna faza je dodir tako ogoljenih drvenih delova sa vodom i vlagom iz vazduha i na kraju mraz koji vlažne površine zamrzava.

Sve ove nedostatke otklanjamo aluminijumskom oblogom. Tom prilikom aluminijum štiti drvo od atmosferskih uticaja tako da drvo ostaje netaknuto kao prvog dana montaže. Vezu između ova dva elementa različitih dilatacionih svojstava čine PVC noseće spojnice koje spajaju ova dva elementa, ali ne prenose međusobna naprezanja već u cilju razlike u širenju i skupljanju materijala, aluminijum klizi po spojnicama nezavisno od promena na drvetu. Na kraju aluminijum se može bojiti u bezbroj varijanti plastifikacijom ili u neku od eloksiranih varijanti. Kvalitetno zaptivanje između krila i štoka obezbeđeno je sa sistemom zaptivanja od kojih je jedan zvučni. Trajno i kvalitetno rukovanje stolarije je obezbeđeno najkvalitetnijim okovom poznatog svetskih proizvodjača “MACO”.

Stakla se izrađuju u raznim kombinacijama, termopan sa dva stakla 4+15+4, termopan sa stop-sol staklom, (LOW-E) – nisko emisiono, peskirano ili neka druga kombinacija.

You've just added this product to the cart: