Dvoslojna i troslojna stakla za prozore i vrata

Dvoslojna i troslojna stakla za prozore i vrata

Zastakljivanje sve stolarije vršimo pomoću staklo – paketa (izo staklo tzv. izopan).
U osnovnom staklo paketu se nalaze dva stakla.Po zahtevu klijenta postavljamo i staklo – pakete sa tri ili više stakala.

Kategorija:

Opis

Zbog velikog broja vrsta stakala ovde ćemo navesti samo neka od njih koja se najčešće primenjuju.

Flot
Obično providno staklo bez optičkih prelamanja.

Niskoemisiono
Staklo koje na sebi sadrži niskoemisioni film radi povećanja toplotne izolacije.Kada je ovo staklo u paketu često se naziva termopan.

Parsol
Staklo bojeno u masi sa poboljšanim solarnim karakteristikama.

Stopsol
Staklo dobijeno pirolitičkim postupkom sa poboljšanim solarnim karakteristikama.

Ornament stakla
Stakla sa reljefnim šarama na sebi radi smanjenja prozirnosti i estetskog efekta.Kroz ova stakla se ne može jasno videti već se objekti samo mutno naziru ukuliko su blizu staklene površine.

AL-Motor predstavlja još jednu novinu u ponudi stakla za prozore: ClimaGuard Solar staklo kompanije Guardian -jednog od vodećih proizvođača čije staklo krasi neke od najzahtevnijih i najvećih građevina sveta.

Ukrotite vreme
Sve veći rast cena energenata naterao nas je da sve više pažnje obraćamo na funkcionalnost izolacije u našim domovima. Jedan od najvažnijih elemenata izolacije je izbor odgovarajućih prozora. ClimaGuard Solar je ravno staklo sa transparentnim i izrazito tankim filmom na površini. Zahvaljujući njemu, osigurava visoko propuštanje svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju i zaštitu od sunčeve energije (propušta samo 42% sunčeve energije). Sve to samo u jednom premazu.

Štednja energije zimi
ClimaGuard Staklo čija je glavna svrha izuzetna toplotna izolacija, u poređenju sa tradicionalnim izolacionim staklom, omogućava uštedu polovine troškova grejanja u hladnim danima. U prosečnom domaćinstvu to može biti i do nekoliko stotina evra godišnje. To staklo ne samo da vodi računa o Vašim budžetima, nego i o životnoj sredini.

Izuzetna udobnost i u najtoplijim danima
Odgovarajuća toplotna izolacija važna je i leti jer sunčevi zraci koji prolaze kroz staklo mogu znatno povećati temperaturu u prostoriji. U vrućim letnjim danima površina prozora je izložena sunčevoj energiji sa više od 400 W/m2. Tradicionalno izolaciono staklo propušta oko 80% te energije u prostoriju, što je često neizdrživo. ClimaGuard Solar staklo znatno smanjuje prenos sunčeve toplote jer propušta samo 42% celokupne sunčeve energije. Nizak prenos toplote prouzkokuje nisku temperaturu unutar stakla, što naročito osigurava veću udobnost u prostoriji. Štaviše, omogućava neverovatnu uštedu prilikom korišćenja klima uređaja.

 

Prozori sa ClimaGuard Solar odbijaju letnje vrućine i omogućavaju najbolju toplotnu izolaciju tokom zime. Ovo novo, potpuno providno staklo, će Vam smanjiti troškove grejanja. Osetite svežnu kada je napolju vruće i toplinu kada je napolju hladno!

You've just added this product to the cart: